Consent Preferences

CENTRUL MEDICAL DOROBANȚI

STR. DREPTĂȚII 10, CONSTANȚA 

This example displays a vertical translate button.

Intra in cont

CENTRUL MEDICAL DOROBANȚI

STR. DREPTĂȚII 10, CONSTANȚA 

This example displays a vertical translate button.

Intra in cont

CENTRUL MEDICAL DOROBANȚI

STR. DREPTĂȚII 10, CONSTANȚA 

This example displays a vertical translate button.

Intra in cont

Durerea cronică

Recuperarea activă a pacientului, mobilizarea precoce și stilul sănătos de viață al acestuia

Ce este durerea?

Durerea este o experiență senzorială și emoțională dezagreabilă, dată de o leziune tisulară veritabilă sau potențială (conform Asociației Internaționale de Studiul Durerii).

Durerea poate fi:

  • Durere acută = durerea pe termen scurt. Durerea acută este ca o alarmă care ne spune că ceva nu este în regulă. Cauza durerii acute poate fi de regulă diagnosticată și tratată iar durerea este limitată la o perioadă de timp și la o anumită severitate. În unele cazuri ea poate deveni cronică.
  • Durere persistentă sau cronică = durerea pe termen lung (de exemplu durerea de spate sau artrita). Durerea cronică nu servește adesea niciun scop util. Evaluarea medicală și diagnosticul nu conduc de obicei la dispariția durerii și în timp. Efectele fizice pot include tensiune musculară, mobilitate limitată, lipsă de energie, schimbări în pofta de mancare și ale ritmului și caltății somnului. Efectele emoționale includ depresie, supărare, anxietate și teamă de reîmbolnavire.
  • Durere recurentă sau intermitentă = durerea care vine și pleacă (de exemplu durerea de dinți).

Durerea provoacă de obicei emoții puternice și acestea pot interacționa cu celelalte sentimente. 

Evaluarea durerii

Evaluarea durerii unui pacient de către profesioniștii din domeniul sănătății trebuie să fie minuțioasă și să includă toate aspectele privind sănătatea, emoțiile și capacitatea de funcționare în viață.

În ce mod centrul nostru medical poate ajuta pacienții cu durere sau durere cronică?

În cadrul spitalizării de zi medicină internă, medicul nostru va evalua afecțiunea dumneavoastră și vă va consilia asupra opțiunilor existente. Evaluarea constă în consult, analize medicale, ecografie dacă este cazul, consult interdisciplinar dacă este cazul.

Programul de recuperare

Programul de recuperare include:

  • exerciţii fizice;
  • tratament medicamentos la nevoie;
  • consiliere psihologică;
  • încurajarea activităţilor sociale;
  • participarea la diferite programe educaţionale;
  • abordarea unui stil de viață sănătos;
  • încurajarea unor activitați care îi pot oferii pacientului independența necesară desfășurării unei vieţi normale.

Stil de viață sănătos

Abordarea unui stil de viață sănătos cuprinde în principal:

  • odihna (somnul), odihna activa și managementul stresului (managementul energiei);
  • alimentaţie sănătoasă și hidratare
  • în cadrul clinicii noastre puteți beneficia de evaluare și sfaturi de la nutriționist;
  • muncă și activitate fizică;
  • educaţia

Educaţia și autoeducaţia, dezvoltarea personală reprezintă un factor important al stilului de viață sănătoasă. Prin informare, educare și autoeducare, renunţăm la obiceiurile nesănătoase și le înlocuim cu cele sănătoase.

Studii recente arată că un deficit de vitamina D poate contribui la durerile cronice. Vitamina D este vitală pentru absorbția și fixarea calciului în oase și îmbunătățirea forței musculare. În cadrul clinicii noastre putem face o evaluare a nivelului de vitamina D în sânge.

De 30 de ani, tehnologia Bioptron este folosită ca terapie complementară cu rezultate extraordinare și vizibile pentru dureri cronice, musculare, reumatism și afecțiuni reumatoide, prin stimularea proceselor de reparare și regenerare celulară. Demonstrată clinic și certificată pentru tratamentul durerii, terapia cu lumina polarizată BIOPTRON penetrează în profunzimea țesutului pielii și accelerează vindecarea, reducând inflamația și accelerând circulația sangvină. Vă veți simți mai bine după doar câteva ședințe de 10 minute pe zi de tratament cu lumină BIOPTRON.

Ozonoterapia constă în injectarea sau infiltrarea unei cantități de amestec de ozon medical, prin diverse tehnici, având rezultate terapeutice exceptionale.

Ozonoterapia reprezintă o formă de tratament utilizată de mai bine de un secol, în vederea creșterii gradului de oxigenare a țesuturilor.

Ozonul acționează pe principiul medicamentelor, cu eficiență mult superioară tratamentelor clasice și nu are reacții adverse, dacă se respectă protocoalele de tratament stabilite la nivel internațional, protocoale care se găsesc și pe site la Comitetului Științific Internațional de Ozonoterapie.

Terapia TECAR WINBACK îmbunătățește rezultatele de reabilitare, fiind indicat în tratamentul multor patologii dificil de vindecat. Folosită cu succes de pacienți și sportivi de top pentru beneficiile sale terapeutice, terapia TECAR WINBACK a devenit o referință cu peste 3200 de centre echipate în lume. Acum și la CENTRUL MEDICAL DOROBANTI Constanța

Întrebări și răspunsuri despre durere

De nu-mi trece durerea?

De nu-mi trece durerea?

 

Durerea poate fi experimentată în orice parte a corpului și implică o serie de mecanisme diferite, cel mai frecvent fiind resimțită atunci când mecanismele de durere sunt activate.

Când țesuturile corpului sunt rănite, pot apărea modificări inflamatorii ceea ce duce la „durere inflamatorie”.

Dacă nervii senzoriali sunt deteriorați și funcționează defectuos, rezultatul este „durerea neuropatică”.

Când organele noastre interne sunt afectate, putem experimenta „durerea viscerală”.

Este posibil să apară dureri care implică mai multe mecanisme, acestea fiind denumite „dureri mixte”.

În termeni simpli, sistemul de avertizare al corpului devine mai sensibil, producând o senzație mai mare de durere, chiar dacă nu mai poate exista o deteriorare continuă a organismului.

Care este cel mai eficient calmant pentru durerea mea?

Care este cel mai eficient calmant pentru durerea mea?

 

Există o serie de medicamente care vă pot ajuta. Tipul de calmant necesar va depinde de cauza durerii. Cel mai bun mod de a găsi cel mai eficient calmant pentru dumneavoastră și durerea dvs. este să discutați cu medicul dumneavoastră, care vă pot oferi sfaturi individuale și detaliate.

Ce lucruri m-ar putea ajuta în afară de tratamentul medical?

Ce lucruri m-ar putea ajuta în afară de tratamentul medical?

 

Există o serie de tehnici care vă pot ajuta în tratarea durerii: tehnici de respirație; tehnici de relaxare; tehnica imaginilor pozitive; distragerea gândului; comprese calde sau reci (sau o combinație a celor două); reducerea stresului din viața ta; gândire pozitivă; exercițiu fizic; tehnici de mindfulness.

Majoritatea tratamentelor pentru durere nu anulează complet durerea, dar reduc gradul de durere. Managementul eficient al durerii nu se rezumă pur și simplu la prescrierea unui tratament analgezic. Tratamentul durerii ar trebui să ia în considerare și simptomele asociate durerii. Din păcate, mulți pacienți consideră că tratamentul farmacologic este cea mai bună soluție pentru rezolvarea problemelor.

De ce mi s-au prescris antidepresive pentru durerea mea?

De ce mi s-au prescris antidepresive pentru durerea mea?

 

Se știe că unele antidepresive pot ajuta durerea, în special durerea neuropatică.

Ar trebui să efectuez o radiografie sau scanare RMN?

Ar trebui să efectuez o radiografie sau scanare RMN?

 

Acest lucru este dificil de răspuns la modul general. Radiografiile și/sau RMN sunt utilizate pentru diagnosticarea cancerului, tumorilor, artritei reumatoide și altor afecțiuni. Cu toate acestea, scanările și radiografiile nu arată întotdeauna cauza unei dureri și pot identifica modificări care nu au nicio relevanță, astfel încât acestea trebuie selectate, interpretate și explicate cu atenție pacienților.

Ce este durerea musculo-scheletică?

Ce este durerea musculo-scheletică?

 

Este durerea care se simte în mușchii sau oasele (scheletul) corpului. Un os rupt sau o articulație artritică sunt exemple de durere musculo-scheletică.

Ce este durerea nociceptivă?

Ce este durerea nociceptivă?

 

Aceasta este durerea care rezultă din deteriorarea țesuturilor, inclusiv inflamația. Osul rupt și articulația artritică sunt exemple de situații dăunătoare (nocive).

Ce este durerea neuropatică?

Ce este durerea neuropatică?

 

Aceasta este durerea care rezultă din deteriorarea nervilor - mușchii și oasele nu pot fi afectate direct. De exemplu: sciatica în care un nerv este iritat sau comprimat în partea inferioară a spatelui dând durere în jos a piciorului; zona Zoster, unde deteriorarea virală a unui nerv provoacă o sensibilitate extrem de dureroasă a zonei de piele furnizate de acest nerv; diabetul și scleroza multiplă pot deteriora nervii în mai multe puncte, ducând la dureri.

Cosul tau este gol Continua
Cos de Cumparaturi
Subtotal:
Reducere 
Reducere 
Vezi Detalii
- +
Stoc epuizat