Consent Preferences

Ozonoterapie

Terapia durerii

  • dureri de spate
  • dureri musculare, fibromialgii, contracturi musculare
  • artrite, tendinite, bursite
  • gonartroza și coxartroza
  • luxații și entorse
  • nevralgia de trigemin

Terapia vampir

  • antiaging
  • detoxifiere
  • revitalizare
  • îmbunătățirea rezistenței la eforturi fizice
  • recuperare după accident vascular cerebral

Estetică medicală

  • riduri
  • vergeturi
  • celulită
  • dermatite (eczeme)
  • cicatrici inestetice
  • tratamentul capilarelor și al venelor dilatate

Autohemoterapie minoră

Aplicație folosită cu success în procesul de creștere a imunităţii. Constă în recoltarea unei cantităţi mici de sânge (10 ml) din vena pacientului şi injectarea lui intramuscular. Autohemoterapia minoră funcționează pe principiul autovaccinului. Pentru rezultate optime se recomandă o serie de minim 5 autohemoterapii minore, una pe săptămână, urmate de o pauză de câteva luni, timp în care se potențează efectul acestui tratament. Autohemoterapia are rezultate foarte bune în erupƫiile alergice, dermatite, urticarii, rinite alergice, acnee, furunculoză şi în oncologie.

Autohemoterapie majoră

Aplicaƫie terapeutică folosită ca terapie de suport pentru multiple patologii inflamatorii, degenerative, tulburări de imunitate, sindroame dureroase, precum și în patologia oncologică.

Este folosită și în tratamentele de întreţinere, în geriatrie și în scop ANTI-AGING.

Aplicația constă în recoltarea de 50-150 ml (până la 300ml) de sânge venos care se ozonează prin barbotare, ulterior fiind reperfuzat în vena din care a fost recoltat.

ozonoterapie

TERAPIE
OZON

Ozonoterapia constă în injectarea sau infiltrarea unei cantități de amestec de ozon medical, prin diverse tehnici, având rezultate terapeutice exceptionale.

Ozonoterapia reprezintă o formă de tratament utilizată de mai bine de un secol, în vederea creșterii gradului de oxigenare a țesuturilor.

Ozonul acționează pe principiul medicamentelor, cu eficiență mult superioară tratamentelor clasice și nu are reacții adverse, dacă se respectă protocoalele de tratament stabilite la nivel internațional, protocoale care se găsesc și pe site la Comitetului Științific Internațional de Ozonoterapie.

Tratament vergeturi

Injectare subcutanată cu ozon, pentru tratamentul vergeturilor, celulitei.

Injectare subcutanată

Injecții cu ozon în punctele dureroase, zonele “trigger”, contracturi, inflamații în zonele paravertebrale, supratrohanteriene, peri și intra-articulare. Injecțiile cu ozon au un efect antiinflamator, analgezic și un efect de stimulare a circulației sangvine locale.

Infiltrații intraarticulare

Introducere în jurul şi în interiorul articulației afectate a diverselor substanƫe cu efecte antiinflamatoare, analgezice, de stimulare a regenerării sau de lubrefiere pentru recuperare funcțională, stoparea sau încetinirea artrozei, reducerea sau dispariƫia simptomatologiei.

Insuflații rectale

Introducerea în rect a unei sonde Nelaton prin care se introduce ozonul. Indicaţiile terapeutice sunt: afecƫiuni ale sistemului digestiv, colite, fistule anale, boala Crohn, rectocolita ulcerohemoragică, afecƫiuni ale ficatului (hepatite, ciroze, steatoză, toxicitate), boli autoimmune, oncologie, geriatrie, anti-aging.

Întrebări și răspunsuri

Ce este ozonoterapia

Ce este ozonoterapia

 

Ozonoterapia este unul dintre domeniile actuale și de perspectivă ale medicinei moderne, având o vechime mai mare de 100 de ani și, în ciuda numeroaselor dezbateri cu privire la rezonabilitatea acestei metode, este recunoscută în general de către pacienți. Terapia cu ozon se referă la procesul de administrare a ozonului gazos în corpul dumneavoastră pentru a trata o boală sau o rană. Ozonul este un gaz  instabil, incolor format din trei atomi de oxigen (O3) și cu o capacitate oxidativă ridicată. Ozonul este un compus extrem de toxic pentru corpurile vii. Datorită capacității sale de a oxida și distruge compuși organici și neorganici, a fost folosit chiar și în timpul primului război mondial pentru gestionarea rănilor.

În terapia actuală cu ozon se aplică amestecuri ozon-oxigen cu concentrații diferite de ozon de la 1 la 80 mg pe 1 litru de oxigen, care sunt primite din oxigen cu ajutorul ozonatorului medical în scopuri medicale și cosmetice. Cercetări medicale au descoperit că ozonul poate fi utilizat pentru tratarea afecțiunilor medicale prin stimularea sistemului imunitar. Poate fi, de asemenea, utilizat pentru dezinfectare și pentru a trata o serie de boli.

Ce afecțiuni se pot trata cu ajutorul ozonoterapiei

Ce afecțiuni se pot trata cu ajutorul ozonoterapiei

 

* Neurologie. Afecțiuni ale sistemului nervos central si periferic: nevralgii, pareze, recuperare post AVC și după orice trumatism al SNC, boli neurodegenerative, B. Alzheimer, B. Parkinson, scleroza multiplă, etc.

* Afecțiuni genito-urinare: chisturi ovariene, vaginite, vulvite, infecții urinare, etc.

* Ortopedie-traumatologie. Dureri acute și cronice: dureri osteo-articulare și musculare, dureri ale coloanei vertebrale, afecțiuni ale ligamentelor și tendoanelor, bursite, etc.

* Boli reumatice: gonartroza, coxartroza, artroza scapulohumerală, artrita reumatoida, etc.

* Cosmetologie

* Dermatologie

* Boli infecțioase; în lupta cu virusuri patogene, bacterii și ciuperci; hepatite, herpes zoster, HIV, infecții streptococice, stafilococice, E. Coli, agenți infecțioși rezistenți la antibotice, etc.

* Tratamentul unor afecțiuni patologice pentru eliminarea hipoxiei tisulare

* Îmbunătățirea metabolismului

* Sindromul de oboseală cronică, depresie, stres, nervozitate, nevralgii.

* Tulburări metabolice: hipercolesterolemii, hipertrigliceridemii, hiperglicemie.

* Diabetul zaharat: scade glicemia, previne și tratează complicațiile diabetului zaharat (picior diabetic, nefropatie, retinopatie, etc).

* Afecțiuni cardiovasculare: ateroscleroza, cardiopatie ischemică, tulburări de circulație periferică, insuficiență cardiacă.

* Intervenții chirurgicale: rezultate foarte bune în creșterea imunității înainte și după intervenție cu recuperare rapidă și prevenirea complicațiilor

* Afecțiuni respiratorii: tuse, stări gripale, BPOC, pneumonii, pleurezii, TBC, astm bronsic, bronșite, etc.

* Boli autoimune: poliartrita reumatoidă, spondilita anchilozantă, lupus, psoriasis, scleroza multiplă, sclerodermie.

* Afecțiuni gastro-intestinale și hepato-biliare: gastrite, colite, ulcer, hepatite inclusiv cele virale, B.Crohn, ciroza hepatică.

* Afecțiuni dermatologice: dermatite, micoze, psoriazis, acnee, furunculi, cicatrici cheloide, ulcere trofice, escare, arsuri, etc.

* Oncologie: tratament adjuvant.

* Prevenție: îmbunătățirea circulației sanguine, detoxifiere, creșterea imunității, creșterea performanțelor fizice și intelectuale.

Cum funcționează ozonoterapia

Cum funcționează ozonoterapia

 

Mecanismul terapiei cu ozon se bazează pe efecte locale (baciricide, virucide, fungicide), care sunt determinate de capacitatea formelor active de oxigen de a deteriora structurile celulare și efecte generale (modelare imună, fibrolitic, lipolitic, antiagregant), legate de activarea antioxidantului și a altor sisteme de protecție ale organismului. Terapia cu ozon poate perturba procesele nesănătoase din corpul dumneavoastră. Cercetările au arătat că terapia cu ozon poate inactiva: bacterii, viruși, ciuperci, protozoare.

Care sunt procedurile de ozonoterapie

Care sunt procedurile de ozonoterapie

 

În funcție de scop, amestecul ozon-oxigen poate fi luat extern sau intern.


Aplicarea externă a amestecului ozon-oxigen: suflare de ozon,

insuflări, irigații prin soluție fiziologică ozonizată sau apă distilată, aplicații de uleiuri ozonate și soluții antiseptice.


Aplicarea internă a amestecului ozon-oxigen: injecții subcutanate, ozon-acupunctura, injecții intramusculare, blocuri periarticulare și intraarticulare, inducții intravenoase de soluție fiziologică ozonizată, băutură de apă ozonată.


În plus, componentele sanguine ale pacientului pot fi prelucrate extracorporal prin amestec ozon-oxigen, cu introducerea ulterioară în organism, cu introducerea ulterioară în organism:

autohemoterapie majoră, autohemoterapie minoră, plasmalifting cu ozon.


În zilele noastre există mai multe tipuri de ozonoterapie - terapia clinică cu ozon, reflexoterapia cu ozon și terapia cu ozon în cosmetologie, care poate fi aplicată în același timp în timpul tratamentului.

Contraindicații ozonoterapie

Contraindicații ozonoterapie

 

Tulburări de coagulare a sângelui, inclusiv hemofilie, consum constant de anticoagulante, anemie, afecțiuni după hemoragie și tendință hemoragică, convulsii, boli mentale în stadiul acut, hiperfuncție a tiroidei, diabet slab controlat, stări terminale,

intoleranţă.

Aplicarea ozonului în cosmetologie

Aplicarea ozonului în cosmetologie

 

Ozonul se aplică în cosmetologie la următoarele: sculptura corporală; în lupta cu celulita și grăsimea corporală locală; pentru corectarea ridurilor; revizuirea cicatricilor și întinderilor;

pentru îndepărtarea telangiectaziei; pentru ridicarea pielii la corectarea modificărilor legate de vârstă; pentru îmbunătățirea culorii pielii; tratamentul acneei, furunculozei și alte boli ale pielii.

Cum ne pregătim pentru ozonoterapie

Cum ne pregătim pentru ozonoterapie

 

Discutați cu medicul-ozoneterapeut despre cel mai bun mod de a vă pregăti pentru tratamentul dumneavoastră. Dacă ați decis să primiți terapie cu ozon, atunci trebuie să faceți toate analizele de sânge pentru coagulare, să consultați un endocrinolog pentru a exclude bolile glandelor endocrine și să consultați un medic-ozoneterapeut pentru a selecta programul optim de tratament.


Pentru autohemoterapie, pregătiți-vă pentru extragerea sângelui dormind din abundență cu o noapte înainte și mâncând un mic dejun sănătos în acea zi. De asemenea, asigurați-vă că beți multă apă.

© Copyright 2009-2024 CENTRUL MEDICAL DOROBANTI prin Dr. Vlad Ciovică. Toate drepturile rezervate.

Finalizeaza comanda
Cosul tau este gol Continua
Cos de Cumparaturi
Subtotal:
Reducere 
Reducere 
Vezi Detalii
- +
Stoc epuizat