Consent Preferences

Hemoglobina glicozilată

Analize de laborator la prețuri accesibile

Hemoglobina glicozilată

Puteți efectua în clinica noastră analiza “hemoglobina glicozilată” sau puteți beneficia de oferta promoțională a unui pachet de analize perfect pentru pentru screeningul activ pentru pacienții aflați la risc de a dezvolta diabet și pentru pacienții diagnosticați cu diabet, pentru evaluarea tratamentului.

Asistență medicală accesibilă

Servicii medicale de încredere

Personal atent și competent

PACHET PROMO ANALIZE

Perfect pentru pentru screeningul activ pentru pacienții aflați la risc de a dezvolta diabet și pentru pacienții diagnosticați cu diabet, pentru evaluarea tratamentului.

Economisești peste 39%

9 analize la prețul de 95 Lei

(redus de la 134 Lei)

Ofertă limitată

Hemoglobina glicolizată

Hemoglobina glicolizată (alte denumiri: hemoglobina glicată, hemoglobina A1C, HbA1c) este un test de sânge utilizat pentru diagnosticul și monitorizarea statusului glicemic, deoarece HbA1c nu este influențată de dietă, de variațiile obișnuite ale glicemiei care apar pe parcursul unei zile, de stres sau alte afecțiuni. Rezultatul testului reflectă nivelul mediu de zahăr din sânge pentru ultimele 2-3 luni. Cu cât nivelul HbA1c este mai mare, cu atât este mai slab controlul zahărului din sânge și cu atât este mai mare riscul de complicații ale diabetului. HbA1c este considerată un marker de bază în monitorizarea echilibrului glucidic al pacientului diabetic, dar și pentru aprecierea riscului de apariție a complicațiilor: cetoacidoză sau complicații vasculare (retinopatia și nefropatia).

Pregătire pacient: recoltare à jeun (pe nemâncate) sau postprandial (după masă).

Material biologic: sânge venos.

Recipient de recoltare: vacutainer EDTA K2/K3, cu dop mov.

Valori de referință:

      • < 6%
      • 6% - 7%: țintă terapeutică
      • > 7%: diabet dezechilibrat terapeutic

Factori de interferență:

  • La pacienții cu anemie feriprivă, policitemie, post-splenectomie, valorile HbA1c nu sunt relevante datorită modificării duratei de viață a eritrocitelor (hematiilor). În aceste situații, valoarea HbA1c poate fi crescută. Prin urmare, se recomandă monitorizarea pacienților diabetici doar prin dozări ale glucozei serice.
  • Scăderi ale HbA1c pot apărea pe perioada sarcinii, în anemiile hemolitice, pierderile cronice de sânge sau post-transfuzional.
  • Administrarea unor medicamente poate determina creșteri sau scăderi ale HbA1c. Consultați medicul pentru interpretarea rezultatului în cazul în care urmați un tratament medicamentos.*

* https://medcenter.ro/dictionar-de-analize/hemoglobina-glicozilata-hba1c-

Cât de des aveți nevoie de a efectua această analiză?*

Cât de des aveți nevoie de testul A1C depinde de tipul de diabet, de planul de tratament, de cât de bine îndepliniți obiectivele de tratament și de judecata clinică a medicului dumneavoastră. De exemplu, testul A1C poate fi recomandat:

  • 1 dată pe an, dacă aveți prediabet sau aveți risc de a avea diabet;
  • de 2 ori pe an, dacă nu utilizați insulină și nivelul de zahăr din sânge este în mod constant în intervalul țintă;
  • de 4 ori pe an, dacă luați insulină sau aveți probleme cu menținerea nivelului de zahăr din sânge în intervalul țintă;
  • cu o frecvență mai mare de 4 ori pe an dacă medicul dumneavoastră vă schimbă planul de tratament pentru diabet sau începeți să luați un nou medicament pentru diabet.

* https://www.mayoclinic.org/tests-procedures/a1c-test/about/pac-20384643

Cosul tau este gol Continua
Cos de Cumparaturi
Subtotal:
Reducere 
Reducere 
Vezi Detalii
- +
Stoc epuizat