Consent Preferences

Modul de accesare a serviciilor oferite de CENTRUL MEDICAL DOROBANTI

Asistenţa medicală în CENTRUL MEDICAL DOROBANTI se acordă în regim de spitalizare de zi și ambulatoriu.

Toate internările se fac în concordanţă cu structura unității sanitare. Internarea pacienților se face fără discriminări legate de rasă, sex, vârstă, apartenență etnică, condiții sociale, opțiuni politice sau antipatii personale.


Conform legii asigurărilor de sănătate, toţi pacienţii cu domiciliul în România, beneficiază de asistenţă medicală de urgenţă gratuită.

CENTRUL MEDICAL DOROBANTI este o unitate medicală privată și nu este structurat ca unitate medicală de urgență.


Criteriile de internare care trebuie respectate sunt:

  • urgenţe medico-chirurgicale şi situaţiile în care este pusă în pericol viaţa pacientului sau au acest potenţial, care necesită supraveghere medicală continuă până la sosirea serviciului de ambulanță;
  • diagnosticul nu poate fi stabilit în ambulatoriu;
  • tratamentul nu poate fi aplicat în condiţiile asistenţei medicale ambulatorii, pacientul este nedeplasabil sau necesită izolare.


Documente necesare la internare:

  • actul de identitate;
  • biletul de internare eliberat de medicul de familie, medicul de specialitate din unităţile sanitare ambulatorii, medicii din unităţile de asistenţă medico-socială, medicii din centrele de dializă private aflate în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate, după caz, medicii care îşi desfăşoară activitatea în dispensare TBC, în laboratoare de sănătate mintală, respectiv în centre de sănătate mintală şi staţionar de zi psihiatrie, în cabinete de medicină dentară care nu se află în relaţie contractuală cu casele de asigurări de sănătate şi care se află în structura spitalelor ca unităţi fără personalitate juridică, precum şi de medicii de medicina muncii;
  • scrisoare medicală la externare cu indicaţie de revenire pentru internare;
  • scrisoare medicală acordată de medicii din ambulatoriul integrat al spitalului, care au recomandare de internare
  • cardul național de sănătate, respectiv adeverința de asigurat pentru persoanele, care refuză în mod expres, din motive religioase sau de conştiinţa, primirea cardului naţional;
  • în cazul în care asiguratul este salariat și este necesară eliberarea unui certificat de concediu medical, va prezenta adeverinţa de salariat cu numărul de zile de concediu medical efectuat în ultimile 12 luni.


Pacienţii care prezintă un bilet de internare vor putea fi programaţi pentru internare, în funcţie de afecţiune şi de gravitatea semnelor şi simptomelor prezentate şi de disponibilitatea serviciilor medicale acordate în unitatea sanitară.

Programarea se poate realiza:

Programarea pacienților se va face astfel încât să nu se depășească capacitatea de acordare a asistenței medicale în secție, inclusiv epuizarea capacității de izolare în zona-tampon stabilită.


CONDIȚII DE SIGURANȚĂ - COVID 2019/epidemii/pandemii

Programarea se va face doar telefonic sau online prin completarea unui chestionar conform cerințelor legale. 

La prezentarea în spital se va realiza triajul tuturor persoanelor și, în funcție de simptomatologia prezentată, cazurile suspecte vor fi internate în zona specială de izolare (zona-tampon), urmând a fi raportate imediat medicului epidemiolog din DSP Constanța.

Pacienții vor purta mască pe toată perioada izolării în zona-tampon, dacă starea clinică le permite.

Personalul medical din zona-tampon va fi echipat corespunzător (halat de unică folosință peste uniforma de spital, mănuși, bonetă, mască chirurgicală sau de preferat FFP2).

Accesul în spital al pacienților și eventual al vizitatorilor se va face respectând condițiile de distanțare conform cerințelor legale.


Criterii de prioritizare pentru accesul la servicii medicale oferite prin internarea programată:

Unele afecțiuni cu caracter de urgențe medicale ce pot fi tratate în cadrul spitalului nostru, cu personalul și aparatura din dotarea acestuia.

Gravidele.

Pacienți cunoscuți cu diabet zaharat.

Afecțiuni cronice acutizate.

Afecțiuni medicale decompensate.

În situația în care există un număr prea mare de programări, ce depășesc capacitatea de funcționare în condiții optime a activității medicale din centru, se va lua legătura telefonic cu pacientul și de comun acord cu acesta se va stabili o altă data pentru programare.

Listele de așteptare nu sunt publicate pe site pentru a respecta art.21, cap. 4 din Legea 46/2003 – Legea drepturilor pacienților.

În cazul în care pacientul nu este de acord cu înscrierea pe lista de programare, el se poate interna și va suporta costurile de spitalizare.


Externarea pacientului: la externare, pacientul beneficiază de: scrisoare medicală; rețetă electronică (pentru cei asigurați) sau rețetă simplă pentru neasigurați; foaie de decont cheltuieli spitalizare zi.


Vizitarea pacienţilor în cadrul CENTRUL MEDICAL DOROBANTI este permisă zilnic, pe tot programul de lucru al centrului medical.

Pentru menţinerea igienei şi curăţeniei în spaţiile medicale ale unității sanitare, vizitatorii sunt rugaţi să respecte următoarele reguli şi măsuri de siguranţă:

La intrarea în secţie, vizitatorii primesc echipament de protecţie asigurat de către spital, pe care sunt obligaţi să îl poarte pe toată durata vizitei: halat/pelerină, botoşei, bonetă.

Este interzis accesul vizitatorilor care prezintă simptome ale unei boli infecto-contagioase (în special viroză respiratorie, boală diareică acută, boli eruptive etc.).

Pe durata vizitei şi în deplasarea în spaţiile medicale ale unității sanitare, vizitatorii sunt rugaţi să folosească numai circuitele şi căile de acces semnalizate pentru vizitatori.

Pe durata vizitei în unitatea sanitară, este strict interzis ca vizitatorii:

să se aşeze pe patul pacientului;

să atingă mesele de tratament, cărucioarele de pansamente, ustensilele, accesoriile sau aparatura medicală;

să atingă recipientele inscripţionate cu mesaje avertizoare de risc, de tipul „risc biologic”.


Vizitatorii sunt rugaţi ca, pe durata vizitei, să respecte odihna şi programul individual al tuturor pacienţilor internaţi, precum şi activitatea curentă a personalului medical, evitând să producă zgomote puternice sau să iniţieze orice alte acţiuni de natură să creeze disconfort celor din jur.

La încheierea programului de vizitare (ora 20:00), toţi vizitatorii rămaşi în unitatea sanitară vor fi invitaţi să părăsească incinta acestuia.

În cursul vizitelor, vizitatorii nu au voie să introducă în incinta unității sanitare ţigări, alcool sau alte substanţe periculoase pentru sănătate ori interzise de lege.

Se interzice introducerea pe secție a alimentelor sau băuturilor de orice fel (cu excepția celor aprobate de medicul curant).

Fumatul şi consumul de băuturi alcoolice în incinta unității sanitare sunt strict interzise.

Pentru siguranţa pacienţilor internaţi şi în vederea păstrării curăţeniei şi igienei, accesul se permite numai unei singure persoane pentru un pacient, iar restul aparținătorilor vor aștepta într-o zonă bine delimitată, în limita spațiului disponibil.


Reguli de igienă primară pentru vizitatori

Numărul maxim de vizitatori admişi la un pacient este de 1 persoană.

Se interzice vizitarea pacienţilor de către persoanele care prezintă simptome ale unei boli infecto-contagioase (în special viroză respiratorie, boală diareică acută, boală eruptivă, etc.).

La intrarea în secţie, vizitatorii vor avea echipament de protecţie asigurat de spital: halat sau pelerină.

Se vor folosi circuitele şi căile de acces semnalizate pentru vizitatori.

Vizitatorii nu vor determina pacienţii să iasă din incinta spitalului în ţinuta de spital.

Vizitatorii nu au voie:

să se aşeze pe patul pacientului internat;

să atingă mesele de tratament, cărucioarele de pansamente, echipamente sau aparatura medicală.


Se vor respecta indicaţiile medicului curant cu privire la alimentele permise, în funcţie de specificul afecţiunii şi al procedurilor de diagnostic sau tratament aplicate.

Nu se vor aduce în spital alimente perisabile (creme, îngheţată, ouă de casă, lapte de casă, etc.).

Vizitatorii vor respecta indicaţiile personalului medico-sanitar privitoare la măsurile aplicate în situaţii epidemiologice deosebite (carantină, etc.).

Str. Dreptății Nr. 10

Constanța, Județul Constanța

Telefon: +40 711 944 000

Mail: info@centrulmedicaldorobanti.ro

Program de lucru: luni-vineri 08.00.-20.00.

CENTRUL MEDICAL DOROBANȚI nu este o unitate medicală de urgență, toate serviciile medicale din cadrul CENTRUL MEDICAL DOROBANȚI sunt servicii medicale programabile.

Link-uri utile

Legal

USP

ANMCS Compliant

© Copyright 2009-2024 CENTRUL MEDICAL DOROBANTI prin Dr. Vlad Ciovică. Toate drepturile rezervate.

Cosul tau este gol Continua
Cos de Cumparaturi
Subtotal:
Reducere 
Reducere 
Vezi Detalii
- +
Stoc epuizat